mamamamuta4

mamamamuta4

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Zupa pomidorowa z kwaśną śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chyba wszyscy lubią pomidorówkę .Można podawać z różnymi dodatkami

Zupa pomidorowa z kwaśną  śmietaną

Składniki:

Zupa pomidorowa z kwaśną śmietaną

 

  • 30 dag mięsa na zupę ( jakie kto lubi - kurczak, wołowina czy wieprzowina )
  • włoszczyzna bez kapusty
  • 2 listki laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • przecier pomidorowy 30 % ( ok. 8 dag - mały słoiczek)
  • 1,5 litra wody
  • 1 łyżka vegety
  • szczypta cukru
  • maggi
  • 1 mała kwaśna śmietana

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z kwaśną śmietaną
Obrać warzywa . Włożyć do garnka mięso, warzywa , liście laurowe , ziele angielskie . Wsypać vegetę . Zalać wodą i gotować godzinę . Wyjąć mięso , pokroić i dać do zupy . Dołożyć koncentrat i wymieszać. Doprawić zupę do smaku maggi i szczypta cukru. Śmietanę zmieszać z kilkoma łyżkami gorącej zupy i wlać do garnka .
Zupę podawać z makaronem, ryżem , kluseczkami - co kto lubi i posypana natką pietruszki ( może być suszona lub mrożona )