Sposób przygotowania:
Zupa pomidorowa z mięsem mielonym
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy, wrzucamy tam pokrojoną w kostkę cebulę. Smażymy przez chwile po czym dodajemy mięso mielone, solimy je i smażymy wszystko razem, mieszając od czasu do czasu. Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy obraną marchew, seler i pietruszkę, solimy, i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy płomień i pozwalamy warzywom gotować się wolno. Dodajemy vegety. Gdy warzywa zmiękną trochę wsypujemy ryż, i nadal gotujemy wszystko ciągle mieszając aby ryż nie przywarł do dna garnka. Gdy ryż już będzie podgotowany, wrzucamy z patelni mięso z cebulą, nadal gotujemy. Gdy ryż już będzie miękki wlewamy zawartość puszek z pomidorami. Doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy solą, pieprzem i tabasco, wlewamy kilka łyżeczek śmietanki UHT. Gotujemy przez chwilę. Gotowe.