pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa pomidorowa z ryżem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

robiona na przecierze i koncentracie

Zupa pomidorowa z ryżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem
Porcję rosołową wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zbieramy szum i dodajemy kostki i przyprawy. Po 10 minutach dodajemy przecier i koncentrat pomidorowy. Dokładnie mieszamy i gotujemy ok. 15 minut. Następnie dodajemy ryż i mieszając trzymamy na ogniu do miękkości ryżu. Zupę podajemy zabielaną śmietaną – 1 łyżka na talerz. Smacznego
Zupa pomidorowa z ryżem
Zupa pomidorowa z ryżem

Tagi:

ryż pomidory