MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Zupa pomidorowa z ryżem Marii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa pomidorowa z ryżem i mięsem wołowym to idealne pierwsze danie na obiad .

Zupa pomidorowa z ryżem Marii Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa pomidorowa z ryżem Marii

 

  • 300g mięsa wołowego( rosołowego)
  • 1 mała cebula
  • 1 korzeń pietruszki
  • 1 marchew
  • kostka wołowa
  • 300g sosu pomidorowego (min.95%)
  • 100g ryżu
  • 1 łyżka śmietany 30%
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z ryżem Marii
Mięso opłukujemy , wkładamy do garnka z wodą i gotujemy na małym ogniu przez 30 minut.Cebulę obieramy i kroimy w talarki. Pietruszkę obieramy i przekrawamy na pół. Marchew obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa wkładamy do garnka z mięsem , dodajemy sól , pieprz i kostkę i razem gotujemy przez 10 minut.Ugotowane mięso wyjmujemy, studzimy i dzielimy na mniejsze kawałki. Do wywaru wsypujemy ryż i wlewamy sos pomidorowy , mieszamy i gotujemy przez 10 minut. Gorącą zupę nalewamy na talerz ,dodajemy kawałki mięsa i dekorujemy śmietaną.Smacznego.
Zupa pomidorowa z ryżem Marii
Do garna wlewamy wodę , wkładamy mięso wołowe i warzywa , to baza zupy.
Zupa pomidorowa z ryżem Marii
Następnie dodajemy sos pomidorowy i ryż i gotujemy przez 10 minut.