Aga24

Aga24

Szef Kuchni
[Przepisów: 66]

Zupa pomidorowa z soczewicą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przejadłam siejuz soczewicą ale polecam :):)

Zupa pomidorowa z soczewicą

Składniki:

Zupa pomidorowa z soczewicą

 

  • Oliwa z oliwek
  • Cebula-grubo posiekana
  • Seler naciowy albo zwykly-grubo posiekany
  • Marchewka-grubo posiekana
  • Czosnek
  • Lisc laurowy
  • Mielona kolendra
  • 175g czerwonej soczewicy
  • Litr wywaru z warzyw
  • 400g pomidorow z puszki
  • 2 lyzeczki przecieru pomidorowgo

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowa z soczewicą
Rozgrzac oliwe,wrzucic cebule i smazyc az zmieknie.Wrzucic selera i marchewke,jeszcze chwile smazyc.Dodac czosnek,kolendre i jeszcze chwile podsmazac.Dolac do warzyw wywar,wrzucic soczewice,pomidory,przecier pomidorowyi lisc laurowy.Zagotowac,zmniejszyc ogien i gotowac jeszcze jakies 30 min. Usunac z zupy lisc,zmiksowac na gladka mase.Zupa powinna byc dosc gesta.Przyprawic do smaku. Ja podaje ta zupe z jogurtem wymieszanym z pietruszka i kolendra ( swiezymi ) i pieczywem czosnkowym.