jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Zupa pomidorowo bakłażanowa z anellini

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka , zachecam do sprobowana

Zupa pomidorowo bakłażanowa z anellini

Składniki:

Zupa pomidorowo bakłażanowa z anellini

 

Sposób przygotowania:

Zupa pomidorowo bakłażanowa z anellini
Pomidory parzymy i obieramy ze skórki , kroimy , wybieramy pestki i scieramy na tarce , bakłazan kroimy ,wybieramy pestki i ścieramy na tarce , ząbek czasnku gnieciemy , wszystko wrzucamy do garnka z woda i gotujemy do czasu aż warzywa będa bardzo miękkie , wtedy przecedzamy przez sitko i przecieramy przez nie pałka warzywa pozostałe na nim , dodajemy 2-3 łyzki ajwaru , pieprz i sól do smaku . Makaron Anellini gotujemy w osolonej wodzie odcedzamy wkladamy na talerz i zalewamy gorącącą zupą , ozdabiamy jeszcze śmietanką , pieprzem i zieleniną . Smacznego:)