lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Zupa porowa z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupa krem z porów z dodatkiem boczku

Zupa porowa z boczkiem

Składniki:

Zupa porowa z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z boczkiem
Cebulę drobno posiekaj.Pory umyj,usuń białe części i pokrój w talarki.Podsmaż na maśle cebulę,wrzuć do niej pokrojone pory i całość smaż mieszając.Gdy wszystko się razem podsmaży wlewaj powoli gorący bulion oraz kremówkę.Mieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.Gotuj na małym ogniu do momentu aż por stanie się miękki.Następnie dokładnie zmiksuj zupę.Pokój boczek w kostkę i podsmaż tak aby wytopił się z niego tłuszcz.Dodaj go do gotowej,zmiksowanej zupy.Całość posyp natką pietruszki i przelewaj na talerze.

Tagi:

pory