Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa porowa z paróweczkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszna i rozgrzewająca zupa, na pewno Wam posmakuje

Zupa porowa z paróweczkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa porowa z paróweczkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z paróweczkami
Ziemniaki i marchewkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka, zalać woda, lekko osolić i gotować do miękkości. W międzyczasie oczyścić pory, pokroić w krążki, zeszklić na maśle, dodać do zupy. Gotować. Parówki obrać z osłonek, pokroić w plasterki, dodać do warzyw, gdy te są już miękkie. W kubku rozrobić mąkę z odrobiną wody, dodać śmietanę, zamieszać. Wlać do zupy. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę rozlać do talerzy i udekorować paseczkami marchewki. Można również posypać posiekaną natką lub koperkiem.
Zupa porowa z paróweczkami
Ziemniaki i marchewkę obrać umyć pokroić w kostkę Wrzucić do garnka zalać woda lekko osolić i gotować do miękkości
Zupa porowa z paróweczkami
Ziemniaki i marchewkę obrać umyć pokroić w kostkę Wrzucić do garnka zalać woda lekko osolić i gotować do miękkości
Zupa porowa z paróweczkami
Parówki obrać z osłonek pokroić w plasterki dodać do warzyw gdy te są już miękkie
Zupa porowa z paróweczkami
W kubku rozrobić mąkę z odrobiną wody dodać śmietanę zamieszać Wlać do zupy

Tagi:

pory