Zupa porowa z zielonym groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pory umyć i pokroić w drobne półksiężyce. Dusić je na maśle pod przykryciem około 7 minut. Pory i groszek konserwowy z puszki doda

Zupa porowa z zielonym groszkiem

Składniki:

Zupa porowa z zielonym groszkiem

 

  • 2,5 l rosołu,
  • 2 pory,
  • puszka groszku konserwowego,
  • garść posiekanego koperku,
  • łyżka masła,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Zupa porowa z zielonym groszkiem
Pory umyć i pokroić w drobne półksiężyce. Dusić je na maśle pod przykryciem około 7 minut. Pory i groszek konserwowy z puszki dodać do gorącego rosołu. Przed podaniem posypać koperkiem. Podawać z grzankami ziołowymi.

Tagi:

pory groszek