marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa poziomkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Poziomki opłukać na cedzaku,utrzeć z cukrem na gładką masę,rozrzedzić wodą,połączyć z żółtkami i śmietaną.Podawać z grzankami.

Zupa poziomkowa

Składniki:

Zupa poziomkowa

 

  • 50 dkg.poziomek,
  • 1 l.wody,
  • 2 żółtka,
  • 10-15 dkg.cukru,
  • 1/8 l.śmietany.

Sposób przygotowania:

Zupa poziomkowa
Poziomki opłukać na cedzaku,utrzeć z cukrem na gładką masę,rozrzedzić przegotowaną wodą,połączyć z żółtkami i śmietaną lub sama śmietaną.Podawać z grzankami i posypać kilkoma świeżymi poziomkami,które odłożyć wcześniej na ten cel.