misia53

misia53

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Zupa puree z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Grzanki podaje się oddzielnie , bo miękną w zupie.

Zupa puree z pieczarkami

Składniki:

Zupa puree z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa puree z pieczarkami
Oczyszczone pieczarki posiekać drobno. Cebulę posiekać ,lekko przesmażyć na tluszczu, dodać pieczarki i dusić kilkanascie minut.Następnie zmiksować i dodać do wywaru.Mąkę rozprowadzić wodą zaciągnąc zupę i wsypać łyżkę proszku ziemniaczanego.zagotować , doprawić solą i pieprzem. Przed podaniem posypac zieloną pietruszką.
Grzanki:
Bulkę pokroić w kostkę i zrumienić na patelniz lyżką masła.

Tagi:

puree