Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Zupa rabarbarowo-truskawkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

można podawać z lanymi kluseczkami

Zupa rabarbarowo-truskawkowa

Składniki:

Zupa rabarbarowo-truskawkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rabarbarowo-truskawkowa
Pokroić drobno rabarbar. Następnie obgotować go we wrzątku. Dodać do niego przyprawy. Gdy będzie miękki dokładamy do niego truskawki i gotujemy jeszcze około 5 minut. Podprawiamy zawiesiną zrobioną z mąki ziemniaczanej i gotujemy. Gdy się ugotuje składamy z ognia po czym zaciągamy go żółtkiem połączonym ze śmietaną. Wszystko przelewamy do nowego garnka i można podawać.

Tagi:

jajko jajka