Sposób przygotowania:
Zupa rybna
Przygotowanie:
Włoszczyznę odtajać,dokładnie umyć,oczyścić,opłukać razem z cebulą,drobno pokrajać.
Połączyć wszystko z umytym ryżem,zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości.
Rybę oskrobać,wypatroszyć,umyć i pokrajać w dzwonka.Do przygotowanego wywaru włożyć pokrajane kawałki ryby i ugotować na wolnym ogniu.Zupę doprawić barszczem,solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem dodać drobno posiekany koper lub zieloną pietruszkę.
Włoszczyznę odtajać,dokładnie umyć,oczyścić,opłukać razem z cebulą,drobno pokrajać.
Połączyć wszystko z umytym ryżem,zalać wrzątkiem i ugotować do miękkości.
Rybę oskrobać,wypatroszyć,umyć i pokrajać w dzwonka.Do przygotowanego wywaru włożyć pokrajane kawałki ryby i ugotować na wolnym ogniu.Zupę doprawić barszczem,solą i pieprzem do smaku.
Przed podaniem dodać drobno posiekany koper lub zieloną pietruszkę.
msewka