goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa rybna 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To bardzo smaczna i zdrowa zupa

Zupa rybna 6 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa rybna 6

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna 6
Fileta z dorsza kroimy na pól i gotujemy. Włoszczyznę oczyszczamy i kroimy w kostkę. Dodajemy do wywaru rybnego i gotujemy. Następnie dodajemy oczyszczony i drobno pokrojony por. Całość gotujemy do miękkości .Wyjmujemy rybę i rozdrabniamy ją. Przekładamy ją z powrotem do zupy. Pod koniec dodajemy kaszę jęczmienną i gotujemy jeszcze około 10 minut. Zupę podajemy z posiekanym koperkiem, doprawiamy do smaku.
Zupa rybna 6
Rybę gotujemy wraz z drobno pokrojonymi jarzynami
Zupa rybna 6
Rybę wyjmujemy z wywaru, rozdrabniamy i wkładamy do zupy
Zupa rybna 6
Do zupy podajemy kaszę, gotujemy do miękkości