Sposób przygotowania:
Zupa rybna wg Moniki
Rybę umyć, osuszyć i przekroić na 3-4 kawałki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść, ziele, goździki i kolorowy pieprz. Zagotować. Zebrać szum utworzony na powierzchni. Gotować maksymalnie 10 minut. Ostrożnie wyjąć rybę z garnka, a wywar przecedzić przez sito. Ponownie zagotować. Do gotującego wywaru dodać drobno pokrojonego ziemniaka. Doprawić solą do smaku. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim cebulę. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię i smażyć około 5 minut. Następnie przełożyć do garnka i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia , doprawić sokiem z cytryny. Mięso ryby oddzielić od skóry i ości i małe kawałki przełożyć do zupy. Wymieszać. Posypać natką, Smacznego!
jaNina
edytaha
monikaT83
Ninko serdeczenie dziękuję:)