monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1340]

Zupa rybna wg Moniki

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Moja pierwsza zupa rybna, która jadłam i robiłam ale myślę,że nie ostatnia:)

Zupa rybna wg Moniki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa rybna wg Moniki

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna wg Moniki
Rybę umyć, osuszyć i przekroić na 3-4 kawałki. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dodać liść, ziele, goździki i kolorowy pieprz. Zagotować. Zebrać szum utworzony na powierzchni. Gotować maksymalnie 10 minut. Ostrożnie wyjąć rybę z garnka, a wywar przecedzić przez sito. Ponownie zagotować. Do gotującego wywaru dodać drobno pokrojonego ziemniaka. Doprawić solą do smaku. Na patelni roztopić masło i zeszklić na nim cebulę. Warzywa obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na dużych oczkach. Dodać na patelnię i smażyć około 5 minut. Następnie przełożyć do garnka i gotować jeszcze około 5 minut. Zdjąć z ognia , doprawić sokiem z cytryny. Mięso ryby oddzielić od skóry i ości i małe kawałki przełożyć do zupy. Wymieszać. Posypać natką, Smacznego!
Zupa rybna wg Moniki
kawalki ryby zalać wodą i dodać przyprawy i zagotować
Zupa rybna wg Moniki
cebulę zeszklić na roztopionym maśle
Zupa rybna wg Moniki
dodać starte na tarce warzywa i smażyć około 5 mnut
Zupa rybna wg Moniki
mięso oddzielić od ości i skóry i dodać do ryby