Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa rybna z camambertem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Jak znalazł na piątkowy obiad.

Zupa rybna z camambertem

Składniki:

Zupa rybna z camambertem

 

  • 25dag.białej ryby morskiej(np.dorsz),
  • 1 litr wody,
  • 6dag.masła,
  • 2 posiekane cebule,
  • 10 niewielkich ziemniaków,
  • 30dag.sera camembert,
  • 2szkl.kwaśnej śmietany,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z camambertem
W dużym rondlu rozpuścić masło dodać posiekane cebule i słodką paprykę,mieszając,zeszklić.Wlać wodę dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować na małym ogniu aż ziemniaki będą prawie miękkie.Wlać śmietanę,dodać pokrojoną na kawałki rybę i gotować delikatnie mieszając,aż ziemniaki zaczną się rozpadać.Jajka lekko ubić,wlać do nich trochę gorącej zupy i szybko wymieszać,wlać je do zupy,zdjąć z ognia,dodać ser i mieszać aż się rozpuści,przyprawić do smaku solą i pieprzem.