szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zupa rybna z koprem włoskim

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

wykwintna zupa rybna z koprem włoskim i białym winem

zupa rybna z koprem włoskim

Składniki:

zupa rybna z koprem włoskim

 

  • 1 cebula
  • 1 bulwa kopru włoskiego
  • łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 szklanki bulionu rybnego
  • szklanka białego, wytrawnego wina
  • 4 pomidory
  • 4 łyżki siekanej natki pietruszki
  • 500 gram filetów ryby morskiej
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

zupa rybna z koprem włoskim
Cebulę i koper włoski oczyścic i dokładnie posiekać.W rondlu rozgrzać oliwę, dodać posiekany koper włoski i cebulęi smażyć co jakiś czas mieszając aż warzywa zmiękną.Pomidory sparzyć, zdjąc z nich skórki, pokroić w kostkę .Dodać 3/4 pokrojonych pomidorów ,wlać wino.Resztę odłożyć do dekoracji.Zupę zmiksować, doprawić solą i pieprzem, udekorowac pomidorami i posypać natką pietruszki.