iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa rybna z pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna delikatna zupa-polecam

Zupa rybna z pstrąga

Składniki:

Zupa rybna z pstrąga

 

  • 1 szt pstrąg,
  • 2 szt marchewka,
  • 1 szt pietruszka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • kaszka kukurydziana,
  • śmietanka,
  • pieprz biały Prymat,
  • liść laurowy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z pstrąga
Do garnka z wodą wkładamy obraną pietruszkę i marchewkę.Doprawiamy przyprawą uniwersalną i gotujemy ok 15 min .Następnie dodajemy całego pstrąga bez wnętrzności i liść laurowy.Gotujemy ok 20 min . Uważamy żeby ryba nie rozgotowałą się .Rybę wyciągamy obieramy od ości.Wywar przelewamy przez geste sitko.Mięsko dodajemy do wywaru. Wsypujemy kaszkę kukurydzianą.Mieszamy gotujemy .Doprawiamy solą ,pieprzem . Warzywa wyciągnięte kroimy w kostkę dodajemy do zupy .Zaciągamy śmietanką łaciatą 12 % już nie gotujemy .