Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa rybna z ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa, którą śmiało można położyć na wigilijny stół

Zupa rybna z ziemniakami

Składniki:

Zupa rybna z ziemniakami

 

  • 1 kg karp,
  • 40 dag ziemniaki,
  • 1 pęczek włoszczyzna,
  • 1 szt cebula,
  • 2 łyżki koncentrat pomidorowy,
  • 1 łyżeczka Przyprawa do ryb,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa maggi

 

Sposób przygotowania:

Zupa rybna z ziemniakami
Rybę sprawić, włożyć do1,5 l wrzącej osolonej wody dodać włoszczyznę i ugotować. Gdy ryba miękka, wyjąć, wywar przecedzić, włożyć obrane i pokrojone ziemniaki, gotować. W między czasie pokroić warzywa gotowane z rybą, dodać do zupy i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i oczyszczone z ości mięso z ryby, zagotować. Przyprawić do smaku przyprawą maggi, pieprzem i solą.