mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa rybno-grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa rybno-grzybowa z makaronem.

Zupa rybno-grzybowa

Składniki:

Zupa rybno-grzybowa

 

  • 4 szklanki wywaru warzywnego
  • 500 g filetów z ryb( pstrąga, karpia lub lina)
  • 1 cebula
  • 30 g suszonych grzybów
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka masła
  • 200 g makaronu na łazanki
  • posiekana natka pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa rybno-grzybowa
Na początku 30 g suszonych grzybów zalewamy 2 szklankami wody, a gdy zmiękną , ugotować. Rybę pokroić w kostkę i dodać do wywaru warzywnego. Następnie dodać zrumienioną na 1 łyżce oliwy cebulę i gotować przez około 10 -15 minut. Grzyby pokroić w cienkie paski, po czym zalać wodą , w której się gotowały. Gdy ryba będzie miękka, dodać masło , grzyby z wywarem, sól oraz pieprz. Na talerzu nałożyć 2 łyżki ugotowanych łazanek i zalać je gorącą zupą. Wierzch posypać natką pietruszki.