Sposób przygotowania:
Zupa ryżowa z natką pietruszki
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, wsypujemy trochę vegety i wkładamy umyte kości. Zaczynamy gotować. W tym czasie marchewki, pietruszki i selera myjemy, a następnie ścieramy na dużych oczkach tarki. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w drobną kostkę. Pora kroimy w cienkie półkrążki. Gdy wywar nam się podgotuje, wsypujemy do niego ryż z woreczka oraz dodajemy ziemniaki. Gotujemy ok. 5-10 minut od czasu do czasu mieszając. Po tym czasie dorzucamy starte warzywa razem z porem, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut, aż ryż i warzywa zmiękną. W tym czasie cebulkę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na łyżce rozgrzanego oleju. Przekładamy do zupy. Zupę po ugotowaniu doprawiamy vegetą, pieprzem i lubczykiem. Natkę pietruszki myjemy i otrzepujemy z wody drobno siekamy. Posypujemy nią zupę tuż przed podaniem.