paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Zupa rzodkiewkowa z nutą serową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

idealny smak dwóch całkowicie innych składników w jednej zupie

Zupa rzodkiewkowa z nutą serową

Składniki:

Zupa rzodkiewkowa z nutą serową

 

  • 2 litry bulionu drobiowo- warzywnego
  • 10 dag serka topionego śmietankowego
  • 3 ziemniaki
  • 2 pęczki rzodkiewki
  • 1 mały pęczek kopru
  • 1 łyżka masła
  • pieprz
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa rzodkiewkowa z nutą serową
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Rzodkiewki dokładnie myjemy a następnie ścieramy je na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Koper płuczemy i drobno siekamy. Ziemniaki wrzucamy do wywaru, gotujemy. Rzodkiewki podsmażamy chwilę na maśle i dodajmy do gotującego się wywaru. Serek kroimy na mniejsze kawałki i dodajmy do niego łyżkę gorącego wywaru. Mieszamy dokładnie aby ser się rozpuścił i dodajmy go do zupy. Gotową zupę doprawiamy pieprzem i solą do smaku. Na sam koniec posypujemy zupę koperkiem.