kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa selerowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszny i zdrowy krem z selera.

Zupa selerowa

Składniki:

Zupa selerowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa selerowa
Siekamy drobniutko seler i gotujemy go 20 minut w rosole.Pomidorka obieramy i dzielimy na cząstki.Z ugotowanego selera odkładamy 4 łyżki a resztę miksujemy na papkę.Do puree z selera dodajemy śmietanę.Doprowadzamy do wrzenia.Zaciągamy maka ziemniaczaną i znów gotujemy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Dodajemy odłożony wcześniej seler i mieszamy.Podajemy ozdobioną pomidorkiem.Smacznego!

Tagi:

seler