Sposób przygotowania:
zupa serowa
Masło rozpuszczamy w dużym garnku.Dodajemy mąkę i mieszamy dokładnie ok 1 minuty. Usuwamy garnek z palnika i powoli cały czas mieszając dodajemy mleko oraz rosół.
Garnek z powrotem ustawiamy na palniku i doprowadzamy do wrzenia. wrzucamy drobno startą marchewkę. Gotujemy ok 3-4 minuty do momentu otrzymania konsystencji kremu. blendujemy następnie dodajemy żółty ser.
Kiedy ser się rozpuści doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem
Smacznego :)
Garnek z powrotem ustawiamy na palniku i doprowadzamy do wrzenia. wrzucamy drobno startą marchewkę. Gotujemy ok 3-4 minuty do momentu otrzymania konsystencji kremu. blendujemy następnie dodajemy żółty ser.
Kiedy ser się rozpuści doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem
Smacznego :)