magda1811

magda1811

Kucharz
[Przepisów: 9]

Zupa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie na wypadek nie spodziewanych gości

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 2 litry rosołu warzywnego,
  • 6 sztuk serków topionych śmietankowych,
  • 0.5 pęczka szczypiorku,
  • 0.5 pęczka pietruszki zielonej,
  • do smaku pieprz biały,
  • 1 bagietka,
  • 30 ml oliwy z oliwek,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 marchewki z rosołu,

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Bagietkę kroimy w skośne kromki, nacieramy ząbkami czosnku, skrapiamy oliwą i przypiekamy w piekarniku na złoto.Ważne w czasie przyrządzania rosołu nie dodajemy soli. Serki topione są wystarczająco słone. Do wcześniej przecedzonego, przygotowanego rozgrzanego rosołu do dajemy pokrojone serki topione i gotujemy do momentu całkowitego rozpuszczenia. Zieleninę myjemy, osuszamy i siekamy. Ugotowaną marchewkę z rosołu kroimy na zapałki do dajemy do rosołu. Na sam koniec posypujemy zieleniną. Podajemy w bulionówkach z dodatkiem grzanek . Smacznego