Sposób przygotowania:
Zupa serowa
Bulion doprowadzić do wrzenia i włożyć połowę bazylii.
Po ugotowaniu przecedzić przez sitko. Serek pokroić w małą kostkę wrzucić do ostudzonego bulionu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia ( ser powinien się rozpuścić).
Do śmietany wbić żółtko, rozkłócić i wlac do zupy, zdjąć z ognia.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatową, posypać drobniutko posiekaną bazylią.
Po ugotowaniu przecedzić przez sitko. Serek pokroić w małą kostkę wrzucić do ostudzonego bulionu, ciągle mieszając doprowadzić do wrzenia ( ser powinien się rozpuścić).
Do śmietany wbić żółtko, rozkłócić i wlac do zupy, zdjąć z ognia.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatową, posypać drobniutko posiekaną bazylią.