monwys28

monwys28

Starszy Kucharz
[Przepisów: 27]

Zupa serowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo rozgrzewająca zupka na zimowe wieczory

Zupa serowa

Składniki:

Zupa serowa

 

  • 2 litry bulionu warzywno mięsnego
  • 4 serki topione śmietankowe hochland
  • 1 kg pieczarek
  • 2 duże pory
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 2 jajka
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • masło
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa serowa
Podgrzewamy bulion. Do ciepłego bulionu wrzucamy serki i mieszamy aż się rozpuszczą. Pieczarki i por kroimy w talarki i dusimy na patelni na łyżce masła. Uduszone warzywka wrzucamy do wywaru serowego. Mięsko mielone robimy tak jak na kotlety mielone (jajka+ przyprawy) tyle że bez dodatku bułki i dodajemy do tego musztardę do smaku. Z wyrobionego mięska formujemy kuleczki wielkości Rafaelo następnie albo podsmażamy na patelni i wrzucamy do zupy albo bezpośrednio do wywaru wrzucamy i gotujemy.