Sposób przygotowania:
Zupa serowa
Wlej do garnka zimną wodę (ok. 2l), dodaj do niej marchewkę, pietruszkę (korzeń), seler, pokrojoną w grube plastry cebulę, zgnieciony ząbek czosnku, dwie kulki ziela angielskiego i liść laurowy. Posól. Gotuj pod przykryciem, na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. Gotowy bulion przecedź i odstaw. Marchewkę pokrój w plasterki i na razie odłóż na bok. Do innego garnuszka wlej jogurt i mleko, dodaj do tego rozdrobniony serek topiony i podgrzewaj aż do uzyskania gładkiej masy. Serową masę dodaj do ciepłego bulionu mieszając. Do zupy dodaj marchewkę, całość podgrzej i smacznego :) Ja zupę serową podałam z rozdrobnioną mozarellą i pietruszką. Jeśli chcesz, aby była bardziej pożywna możesz zrobić grzanki, lub podać z makaronem czy ryżem.
Wszunia
Muzykus
Wszunia
Kamilka1402
Wszunia
Wczoraj podałam w wersji 'z grzankami' i to jest zdecydowanie TO :)