Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Zupa serowa 2

  • 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Masło rozgrzać w rondlu, dodać cebulę, seler i paprykę, dusić przez 15 minut na małym

Zupa serowa 2

Składniki:

Zupa serowa 2

 

  • 1 posiekana cebu;a
  • 2 łyżki posiekanego selera
  • 2 posiekane świeże papryki
  • 3 łyżki masła
  • 1,5 łyżeczki soli
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki papryki lub chilli
  • 3 szkl wody
  • 3 szkl przegotowanego mleka
  • 1/2 szkl śmietanki
  • 1 szkl twarogu
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa serowa 2
Masło rozgrzać w rondlu, dodać cebulę, seler i paprykę, dusić przez 15 minut na małym ogniu mieszając kilkakrotnie. Wsypać sól, pieprz i paprykę lub chilli. Wlać wodę i mleko, zamieszać. Przykryć i gotować godzinę na małym ogniu. Przed podaniem dodać śmietankę i rozkruszony twaróg, zamieszać, tylko podgrzać, nie dopuścić do zagotowania. Zupę podawać posypaną zieleniną.