Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Sycąca i rozgrzewająca zupa na boczku, z pieczarkami, cebulą, cukinią i makaronem. idealna na nadchodzącą jesień

Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Boczek okroić ze skóry, pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do cebuli, smażyć razem aż cebula się lekko zrumieni. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnka, przesmażyć razem z cebulą i boczkiem. Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dolać wody i gotować 10 minut. Następnie wsypać makaron w kształcie ryżu, gotować 2 minuty, wlać śmietankę. Wrzucić pokrojony w kawałki serek topiony, podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż serek się rozpuści. Doprawić solą, pieprzem, gałką do smaku.
Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami
Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Boczek okroić ze skóry, pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do cebuli, smażyć razem aż cebula się lekko zrumieni.
Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami
Pieczarki umyć, pokroić w plasterki i wrzucić do garnka, przesmażyć razem z cebulą i boczkiem. Cukinię wyszorować, pokroić w kostkę, wrzucić do garnka. Dolać wody i gotować 10 minut.
Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami
Następnie wsypać makaron w kształcie ryżu, gotować 2 minuty, wlać śmietankę.
Zupa serowa z boczkiem i pieczarkami
Wrzucić pokrojony w kawałki serek topiony, podgrzewać na małym ogniu ciągle mieszając aż serek się rozpuści. Doprawić solą, pieprzem, gałką do smaku.