Sposób przygotowania:
Zupa serowa z grzankami.
Bułki pokroić w niedużą kostkę, wsypać na suchą patelnię i smażyć na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż grzanki staną się rumiane i chrupiące. Wędlinę pokroić w paseczki. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić wędlinę, a po chwili smażenia dodać cebulkę. Kiedy cebula się zeszkli dodać czosnek i wszystko razem jeszcze chwilkę smażyć. W rondlu zagotować 1 litr wody, dodać kostkę warzywną i dwa serki topione. Gotując na wolnym ogniu rozgnieść serki – najlepiej tłuczkiem do ziemniaków. Następnie mieszać aż do rozpuszczenia się grudek. Przetestowałam, że najwygodniej to robić zwykłą sprężynową trzepaczką do jajek. Do rondla dodać zeszkloną cebulę z wędliną, doprawić pieprzem. Podgrzewać razem jeszcze przez kilka minut, aż smaki się przenikną. Podawać z grzankami, posypaną posiekanym koperkiem.
anemon
edytaha
Polecam :)
Netka
elzbieta8960
edytaha
msewka
Klaudiahaha
edytaha
Dziękuję, jest mi bardzo miło :)
Życzę smacznego :)