przejs

przejs

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 345]

Książka Kucharska: Dania dla dzieci

Zupa serowa z mięsem (pulpetami)

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka i sycąca zupa, która smakuje niemal każdemu

Zupa serowa z mięsem (pulpetami)

Składniki:

Zupa serowa z mięsem (pulpetami)

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z mięsem (pulpetami)
Podsmażamy cebulkę razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oliwie. Dolewamy do tego bulion. Doprowadzamy do wrzenia. Serki wrzucamy do blendera i miksujemy je z odrobiną wody. (dzięki temu unikniemy grudek w zupie). Dodajemy je do bulionu i mieszamy . Dodajemy sól, pieprz i gałką muszkatołową. Gotujemy jeszcze 5 minut. Przygotowujemy pulpety: Mięso wyrabiamy na gładką masę z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką i przyprawami.Formujemy z niej niewielkie kulki, które wrzucamy na gotującą się zupę. Gotujemy około 15 minut. Zupę podajemy z pulpetami, posypaną posiekaną natką pietruszki i grzankami