Sposób przygotowania:
Zupa serowa z mięsem (pulpetami)
Podsmażamy cebulkę razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oliwie. Dolewamy do tego bulion. Doprowadzamy do wrzenia. Serki wrzucamy do blendera i miksujemy je z odrobiną wody. (dzięki temu unikniemy grudek w zupie). Dodajemy je do bulionu i mieszamy . Dodajemy sól, pieprz i gałką muszkatołową. Gotujemy jeszcze 5 minut. Przygotowujemy pulpety: Mięso wyrabiamy na gładką masę z jajkiem, odciśniętą bułką, drobno posiekaną cebulką i przyprawami.Formujemy z niej niewielkie kulki, które wrzucamy na gotującą się zupę. Gotujemy około 15 minut. Zupę podajemy z pulpetami, posypaną posiekaną natką pietruszki i grzankami
zewa
edytaha
KasiaJulcia