Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zupa serowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa serowa z warzywami

Zupa serowa z warzywami

Składniki:

Zupa serowa z warzywami

 

  • 50 dag sera żółtego cheddar, startego
  • 2 cebule, posiekane
  • 1 por, posiekany
  • 4 marchewki, posiekane
  • 1 ¾ szklanki kremówki
  • 1 ½ l bulionu warzywnego
  • 7 łyżek mąki
  • 2 łyżki masła
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa serowa z warzywami

Na oliwie z masłem dusimy cebulę i por przez kilka minut, dodajemy mąkę, zasmażamy, wlewamy stopniowo bulion, cały czas mieszając. Dodajemy wszystkie warzywa, gotujemy około 30 minut. Przyprawiamy do smaku, wlewamy śmietanę i stopniowo wsypujemy ser, aż się rozpuści.


Tagi:

sery ser