Sposób przygotowania:
Serowo- cebulowa zupa z rogalikami ziołowymi
W garnku roztopić masło i wrzucić zawartość opakowania mrożonej zupy cebulowej. Dusić chwilę, aż warzywa zmiękną. Dorzucić pokrojony drobno czosnek. Dolać białe wino i gotować jeszcze chwilę na dość dużym ogniu. Gdy część wina już wyparuje, zalać całość bulionem i dusić pod przykryciem aż warzywa całkiem zmiękną. Z sera odkroić twardą skórkę, pokroić na kawałki i dodać do zupy. Gdy ser się rozpuści, dodać przyprawy i śmietanę uważając, aby się nie zważyła. W międzyczasie przygotować rogaliki. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty, każdy kwadrat smarować zmiażdżonym w moździerzu czosnkiem z bazylią i kilkoma łyżkami oliwy. Przyprawić solą i pieprzem, formować rogaliki i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 10- 15 minut aż do zrumienienia.