bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 18

Taka zupa pieczarkowa jest smaczna ,dodatek serka topionego sprawia że zupa jest kremowa i delikatna w smaku.

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

Składniki:

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Kremowa zupa serowo-pieczarkowa
Do garnka wkładamy udka z kurczaka,dodajemy listki laurowe,ziarna ziela angielskiego i pieprzu,zalewamy 3 litrami wody i gotujemy do miękkości mięsa.Pieczarki kroimy w plastry,cebulę kroimy w kostkę ,przesmażamy razem z pieczarkami na maśle.Z wywaru wyjmujemy mięso,dodajemy przesmażone pieczarki z cebulą i dodajemy warzywa pokrojone w kostkę.Gotujemy do miękkości warzyw.Zagęszczamy mąką rozrobiona z wodą,odlewamy trochę zupy do miski i dodajemy serki,mieszamy do rozpuszczenia się serków,wlewamy do zupy.Doprawiamy do smaku solą,pieprzem,Vegetą i przyprawą maggi.Dodajemy posiekaną natką pietruszki.