Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

zupa siedmiogrodzka Danuty

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupę gulaszową podajemy na obiad...

zupa siedmiogrodzka Danuty

Składniki:

zupa siedmiogrodzka Danuty

 

Sposób przygotowania:

zupa siedmiogrodzka Danuty
Na oleju podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, następnie kroimy drobno mięso i lekko obsmażamy, zalewamy jednym litrem wody. Wkładamy ugotowane ziemniaki, pokrojone w kostkę, ugotowaną fasolę, nieco cząbru, liść laurowy oraz sól. Z tłuszczu i mąki robimy zasmażkę, którą zagęszczamy zupę. Doprawiamy ząbkiem roztartego czosnku. Przed podaniem dodajemy śmietanę.

Tagi:

wołowina