malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Taką zupę gotowała moja babcia, szczawiowa jest jedną z ulubionych zup w naszym domu ten przepis jest w naszej rodzinie od dawna. Został udoskonalony przeze mnie dołożonym korzeniem imbiru, ale smakuje również świetnie.

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Gotujemy w 2 litrach wody wywar z włoszczyzny, a następnie odcedzamy. Wszystko solimy, pieprzymy dodajemy listek oraz ziele Dodajemy szczaw, oraz przesmażoną słoninką. Wszystko gotujemy 30 minut. A przed podaniem zaprawiamy śmietaną. Jajka gotujemy na twardo i łupimy. Podajemy zupę z jajkiem ugotowanym na twardo.