anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa szczawiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Bardzo lubię zupę szczawiową teraz niestety niema możliwości zebrania świeżego ale ten w słoiku spisał się doskonale

Zupa szczawiowa

Składniki:

Zupa szczawiowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa
Porcje umyć, włożyć do garnka zalać wodą, dodać pokrojoną drobno cebulę i pokrojoną w słupki marchew. Gotować około 30 minut, następnie doprawić dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i ryż i gotować do miękkości. Następnie dodać szczaw i śmietanę wymieszaną z odrobina gorącej zupy. Jaja ugotować osobno na twardo obrać i wkroić do zupy.

Tagi:

ryż szczaw