dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Zupa szczawiowa na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Do zupy najlepiej użyć szczawiu polnego. Ma on bardziej wyrazisty smak.

Zupa szczawiowa na żeberkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa szczawiowa na żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa szczawiowa na żeberkach
Szczaw dokładnie myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Mięso płuczemy, zalewamy wodą i zagotowujemy. Następnie zdejmujemy ewentualne szumy i dodajemy przyprawy. Do gotującego się mięsa dodajemy obrane i pokrojonę w kostkę marchewki, pietruszkę i seler.Całość chwilę gotujemy, następnie dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy ok 10 min. Następnie dodajemy szczaw i całość gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowanie wlewamy do zupy rozbełtane jajko, a następnie zaprawiamy zupę śmietano. Doprawiamy jeśli jest taka konieczność. Smacznego.
Zupa szczawiowa na żeberkach
Szczaw dokładnie myjemy i szatkujemy na mniejsze kawałki.
Zupa szczawiowa na żeberkach
Do gotującego się mięsa dodajemy pozostałe składniki zupy.