Sposób przygotowania:
Zupa szczawiowa z dynią
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy marchew i piertuszkę, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Żeberka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
Po 30 minutach gotowania mięsa wkładamy pokrojone warzywa. Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy razem z dynią do zupy. Gotujemy do miękkości.
Wkładamy szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy śmietankę i doprawiamy do smaku.
Żeberka myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny.
Po 30 minutach gotowania mięsa wkładamy pokrojone warzywa. Dynię obieramy i kroimy w kostkę.
Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w kostkę i dokładamy razem z dynią do zupy. Gotujemy do miękkości.
Wkładamy szczaw i gotujemy przez 10 minut. Wlewamy śmietankę i doprawiamy do smaku.