WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 600]

Zupa ogórkowa z pulpecikami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa ogórkowa z ogórków kiszonych z dodatkiem warzyw i ziemniaków i wkładką z pulpecików wieprzowych.

Zupa ogórkowa z pulpecikami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa ogórkowa z pulpecikami

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa z pulpecikami

ETAP 1:

Marchewki, pietruszkę i selera obrać umyć i zetrzeć na tarce. W garnku roztopić łyżkę masła i wrzucić warzywa. Dodać pokrojonego pora i podsmażyć razem na maśle. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i dolać ok. 1,5 l wody. Włożyć przyprawy i zagotować. Dodać kostkę rosołową.

Ogórki zetrzeć i przesmażyć na maśle, gdy sok z nich odparuje dodać do zupy. Gotować aż wszystkie warzywa będą miękkie.

Na koniec zaprawić śmietaną i ewentualnie doprawić brakującymi przyprawami. Mięso mielone wymieszać z bułką tartą, majonezem, solą, pieprzem czarnym i ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę.

Z mięsa uformować pulpeciki. Pulpety obtoczyć w mące pszennej i obsmażyć na oleju na patelni a następnie przełożyć do zupy. Pogotować jeszcze ok. 15 -20 minut. Zupę podawać z pieczywem.

Zupa ogórkowa z pulpecikami
Zupa ogórkowa w garnku po dodaniu usmażonych pulpecików
Zupa ogórkowa z pulpecikami
Zupa ogórkowa po zabieleniu śmietaną przed dodaniem pulpetów
Zupa ogórkowa z pulpecikami
Warzywa na zupę zalane wodą i wsypane przyprawy
Zupa ogórkowa z pulpecikami
Warzywa na zupę wrzucone na gorące masło do przesmażenia