SUPERPRZEPIS

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

  • Ania321
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur Więcej zdjęć (5)

Pyszna, pożywna, zupa z dużą ilością warzyw oraz kaszą bulgur. Ładnie się prezentuje i również dobrze smakuje :)

Składniki:

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur

 

Sposób przygotowania:

Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
Umyte mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka.

W międzyczasie, gdy gotuje się wywar, kroimy wszystkie warzywa : ziemniaki w kostkę, marchew, młode buraczki i pietruszkę w półplasterki. Brokuły dzielimy na różyczki, kroimy liście i łodygi botwinki.

Wrzucamy do wywaru ziemniaki, pietruszkę, marchew i buraczki. Gotujemy 5 minut licząc od momentu wrzenia. Następnie dodajemy kasze bulgur i gotujemy kolejne 5 minut.

Wrzucamy do garnka brokuły i znów gotujemy 5 minut.

Na koniec dodajemy liście botwinki, gotujemy kolejne 5 minut. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie szczyptą soli.

Smacznego :)
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
Umyte mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli.
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
W międzyczasie, gdy gotuje się wywar, kroimy wszystkie warzywa.
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
Wrzucamy do garnka brokuły i znów gotujemy 5 minut.
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
Na koniec dodajemy liście botwinki, gotujemy kolejne 5 minut.