Sposób przygotowania:
Zupa botwinkowo-brokułowa z kaszą bulgur
Umyte mięso zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości z dodatkiem liści laurowych, ziela angielskiego oraz soli. Gdy mięso jest już miękkie, wyjmujemy je z garnka.
W międzyczasie, gdy gotuje się wywar, kroimy wszystkie warzywa : ziemniaki w kostkę, marchew, młode buraczki i pietruszkę w półplasterki. Brokuły dzielimy na różyczki, kroimy liście i łodygi botwinki.
Wrzucamy do wywaru ziemniaki, pietruszkę, marchew i buraczki. Gotujemy 5 minut licząc od momentu wrzenia. Następnie dodajemy kasze bulgur i gotujemy kolejne 5 minut.
Wrzucamy do garnka brokuły i znów gotujemy 5 minut.
Na koniec dodajemy liście botwinki, gotujemy kolejne 5 minut. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie szczyptą soli.
Smacznego :)
W międzyczasie, gdy gotuje się wywar, kroimy wszystkie warzywa : ziemniaki w kostkę, marchew, młode buraczki i pietruszkę w półplasterki. Brokuły dzielimy na różyczki, kroimy liście i łodygi botwinki.
Wrzucamy do wywaru ziemniaki, pietruszkę, marchew i buraczki. Gotujemy 5 minut licząc od momentu wrzenia. Następnie dodajemy kasze bulgur i gotujemy kolejne 5 minut.
Wrzucamy do garnka brokuły i znów gotujemy 5 minut.
Na koniec dodajemy liście botwinki, gotujemy kolejne 5 minut. Przyprawiamy zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i jeszcze ewentualnie szczyptą soli.
Smacznego :)