gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Zupa szparagowa 7

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Można użyć szparag z puszki wtedy wystarczy gotować 5 min.

Zupa szparagowa 7

Składniki:

Zupa szparagowa 7

 

Sposób przygotowania:

Zupa szparagowa 7
Szparagi obierz, przekrój na połówki i zalej 4 szklankami wody. Cytrynę umyj i pokrój w plasterki, wrzuć do garnka. Dodaj szczyptę soli i cukru. Gotuj 15 min. Oczyść marchewkę i pokój w słupki wrzuć do zupy. Z zupy usuń plasterki cytryny. Kilka szparagów oraz 200ml wywaru przełóż do osobnego garnuszka. Dodaj masło, śmietanę oraz żółtka, zagotuj a następnie zmiksuj na krem, wlej do zupy. Mąkę rozprowadź z odrobiną wody i wlej do zupy. Całość dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp natką pietruszki.