Sposób przygotowania:
Zupa z fasolą szparagową i amarantusemI
![Zupa z fasolą szparagową i amarantusem Zupa z fasolą szparagową i amarantusem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-fasola-szparagowa-i-amarantusem-510828.jpg)
Do garnka wlać wodę, dodać bulionetkę, przyprawę uniwersalną, marchew, pietruszkę i seler naciowy. Zagotować bulion warzywny.
II
![Zupa z fasolą szparagową i amarantusem Zupa z fasolą szparagową i amarantusem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-fasola-szparagowa-i-amarantusem-510831.jpg)
Gdy warzywa będą miękkie, wyjąć je z garnka i zetrzeć na drobno. Ponownie dodać do zupy. Ziemniaki pokroić w kostkę i tez dodać do zupy. Gotować ok. 5 min po czym dodać pociętą w kawałki fasolę szparagową. Gotować ok. 10 min
III
![Zupa z fasolą szparagową i amarantusem Zupa z fasolą szparagową i amarantusem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/zupa-z-fasola-szparagowa-i-amarantusem-510840.jpg)
Nasiona amarantusa opłukać i dodać do zupy. Gotować, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Posypać natką pietruszki i zabielić śmietaną.
Smacznego!