Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowa
Szpinak świeży oczyścić ( a jeżeli zupa jest robiona ze szpinaku mrożonego to najpierw należy go odmrozić) i podzielić na mniejsze części. Zieloną cebulkę dokładnie umyć i drobno pokroić. Białą cebulę obrać, popukać zimną wodą żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Szpinak, białą i zieloną cebulkę połączyć ze sobą. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażyć składniki, a następnie dodać jeszcze do nich obrane i zmiażdżone ząbki czosnku. W wodzie rozpuścić kostkę rosołową, a następnie dodać do tego podsmażone warzywa. Całość chwilę pogotować, a w następnej kolejności doprawić do smaku pieprzem oraz solą czosnkową według własnego uznania. Ryż ugotować w lekko posolonej wodzie, aż do miękkości, a później odcedzić. Zupę ze szpinaku podawać z ugotowanym ryżem.