Sposób przygotowania:
Zupa pieczarkowa Eli ze śmietanąprzygotowanie pieczarek
Pieczarki oczyścić i pokroić w pół plasterki.
przygotowanie pieczarek cd
Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę.
przygotowanie pieczarek cd
Na patelni roztopić masło, dodać pieczarki, cebulę, oprószyć solą, pieprzem i usmażyć.
przygotowanie warzyw
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
przygotowanie warzyw cd
Marchewki, pietruszkę obrać i umyć. Z marchewki odciąć kilka plastrów, Resztę marchewki i pietruszkę pokroić w kostkę.
gotowanie zupy
Bulion przelać do dużego garnka i zagotować. Do wrzącego bulionu włożyć warzywa, ziemniaki, pieczarki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Do śmietany dodać mąkę, wlać trochę zupy i wymieszać. Całość wlać do zupy i zagotować. Zupę doprawić magii do smaku. Gotową zupę rozlać do talerzy i udekorować marchewką i natką pietruszki. Smacznego!
gusia1000