Sposób przygotowania:
Zupa z ciecierzycą
Suchą ciecierzycę zalewamy zimną wodą ponad poziom ciecierzycy i odstawiamy na noc do namoczenia. Obieramy marchew, pietruszkę, seler.
Do gotującej się wody wrzucamy warzywa, skrzydełka, liść laurowy i zele angielskie. Ugotowane warzywa i skrzydełka wyciągamy na sito.
Następnie wrzucamy ciecierzycę i gotujemy do miękkości tak ok. 1h.
Obieramy ziemniaki i kroimy w dużą kostkę. Pod koniec gotowania ciecierzycy dodać ziemniaki.
Cebulę kroimy w drobą kosteczkę i podsmażamy, aż do zrumienienia. Kroimy wszystkie ugotowane warzywa w kostkę i dodajemy wraz z cebulą.
Na koniec doprawiamy według uznania solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Smacznego !
Do gotującej się wody wrzucamy warzywa, skrzydełka, liść laurowy i zele angielskie. Ugotowane warzywa i skrzydełka wyciągamy na sito.
Następnie wrzucamy ciecierzycę i gotujemy do miękkości tak ok. 1h.
Obieramy ziemniaki i kroimy w dużą kostkę. Pod koniec gotowania ciecierzycy dodać ziemniaki.
Cebulę kroimy w drobą kosteczkę i podsmażamy, aż do zrumienienia. Kroimy wszystkie ugotowane warzywa w kostkę i dodajemy wraz z cebulą.
Na koniec doprawiamy według uznania solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
Smacznego !