Sposób przygotowania:
Zupa szpinakowo-szczawiowa
Marchewkę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Bulion zagotować i wrzucić pokrojone warzywa. Gotować do miękkości.
Szpinak i szczaw posiekać. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć krótko pokrojone liście aby zmniejszyły swoją objętość.
Gdy warzywa w zupie będą już prawie miękkie dodać podsmażone liście. Gotować jeszcze 5 minut. Do smaku doprawić solą.
Gdy zupa będzie gotowa zestawić z ognia i zabielić śmietanką.
Szpinak i szczaw posiekać. Na patelni rozpuścić masło i podsmażyć krótko pokrojone liście aby zmniejszyły swoją objętość.
Gdy warzywa w zupie będą już prawie miękkie dodać podsmażone liście. Gotować jeszcze 5 minut. Do smaku doprawić solą.
Gdy zupa będzie gotowa zestawić z ognia i zabielić śmietanką.