Sposób przygotowania:
Zupa Wakacyjny Ogród
1. Wlewamy wrzątek do garnka. Mieszając, dodajemy wywar warzywny (może być również bulion), sok pomidorowy, oraz pokrojone kolejno warzywa: czosnek, dymkę, ziemniak, marchewkę. Gotujemy wszystko, zmniejszamy ogień i przykrywamy garnek. Gotujemy zupę na małym ogniu około 10 do 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
2. Ostrym nożem kroimy brokuły na kawałki, dodajemy je do zupy razem z posiekaną kapustą, fasolką szparagową i fasolą jaś. Ponownie zagotowujemy zupę, nieco zmniejszamy ogień, ale tak, żeby nie przerwać gotowania. Gotujemy około 5 minut. Warzywa powinny zmięknąć, ale być jędrne.
3. Próbujemy naszą zupę, doprawiamy solą i pieprzem. Rozlewamy do ogrzanych miseczek. Kroimy drobno bazylię i posypujemy z góry potrawę. Każdą porcję można udekorować dużym listkiem bazylii. Podajemy na gorąco.
2. Ostrym nożem kroimy brokuły na kawałki, dodajemy je do zupy razem z posiekaną kapustą, fasolką szparagową i fasolą jaś. Ponownie zagotowujemy zupę, nieco zmniejszamy ogień, ale tak, żeby nie przerwać gotowania. Gotujemy około 5 minut. Warzywa powinny zmięknąć, ale być jędrne.
3. Próbujemy naszą zupę, doprawiamy solą i pieprzem. Rozlewamy do ogrzanych miseczek. Kroimy drobno bazylię i posypujemy z góry potrawę. Każdą porcję można udekorować dużym listkiem bazylii. Podajemy na gorąco.
elzbieta8960